Arama Yapın

Aramak istediğiniz kelimeyi boşluğa yazıp arama butonuna basın.

Hibrit Mesh Güvenlik Duvarı Nedir?

E-Data Teknoloji

  • Anasayfa
  • Hibrit Mesh Güvenlik Duvarı Nedir?

Hibrit Mesh Güvenlik Duvarı Nedir?

24 / Haziran / 24

SonicWall’un klasik güvenlik duvarlarının gücü ile teknolojinin son harikası özelliklerinin işletmenizde bulunan tüm varlıkları nasıl koruduğunu tecrübe edin.

Modern hibrit iş güçleri ve çoklu bulut ortamların gelişmesiyle birlikte önceden tanımlanan bilgisayar ağı kapsama alanı ve bu alanın güvenlik duvarı ile güvenli hale getirilmesi tanımı geride kalmıştır. Yeni form faktörleri ve daha fazla çeşitlenen kullanım türlerine yönelik kurulum yöntemleri, güvenlik duvarı pazarının evrimleşmesine sebep olmuştur. Daha da önemlisi, süreklilik arz eden güvenlik ilkeleri ve yönetim deneyimi, bütünleşik raporlama ve analiz, paylaşılan içerik ve esnek tüketim modelleri de günümüz dijital dünyasında gerçekleşen talepleri oluşturmaktadır.

Gartner’ın 2024 yılında hazırlamış olduğu Hibrit Mesh Güvenlik Duvarı Platformları için Pazar Rehberi’ne göre 2025 yılı itibariyle güvenlik duvarı kullanımının %50’den fazlasının aynı üreticiye ait ikiden fazla kurulumu içereceği bilgisine işaret etmektedir.

Büyük ölçekli bir firma için farklı kullanım amaçları için geliştirilmiş çok sayıdaki form faktörünü yönetmesi oldukça zordur, fakat hibrit mesh güvenlik duvarları bu zorlukların aşılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Hibrit Mesh Güvenlik Duvarı Nedir?

Hibrit mesh güvenlik duvarı, bütünleşik bulut tabanlı yönetim, raporlama ve analizin yanında sahip olduğu çoklu form faktörüyle esnek kurulum olanağı sağlayan bir güvenlik platformudur. Bunu kurumunuzun dokunduğu her yerde sizi yavaşlatmadan sorunsuz bir şekilde koruma sağlayan bir güvenlik platformu olarak düşünebilirsiniz. Hibrit mesh güvenlik duvarının gücü de tam olarak burada yatmaktadır. Geleneksel güvenlik duvarlarıyla entegre edilmiş teknolojinin son harikası olan özelliklerle bütünleşik hale getirilmiş bir ortamdır. Bunu aşağıdaki şekilde de ifade edebiliriz:

● Kapsamlı Bilgisayar Ağı Güvenliği: Ofis ve uzak çalışanlarınız ile bulut uygulamalarınız dahil tüm bilgisayar ağınızı koruma altına alır.
Daha Güçlü Koruma: Verimliliğinize olumsuz yönde etki etmeden modern tehditleri durdurur.
Basitleştirilmiş Erişim Denetimi: Sadece yetkili kişiler ve cihazların verilerinize ulaşmasına izin verir. (Zero Trust)
İşletmeniz için Esneklik: İş gücünüz ve uygulamalarınız ne kadar dağıtık olursa olsun sorunsuzca çalışır.

Kısacası hibrit mesh güvenlik duvarı, işinizi günümüzün dinamik dünyasında güvenli bir şekilde sürdürmenizi sağlar.

 

 Hibrit Mesh Güvenlik Duvarlarının Özellikleri ve Yetenekleri Nelerdir?

Mesh Mimari

Mesh terimi, bu kullanımı içinde bilgisayar ağı güvenlik uygulama noktalarının ve form faktörlerinin birbirileriyle nasıl bağlı ve uyumlu olduğuna yönelik atıfta bulunmaktadır. Hangi ölçekte olursa olsun kurumsal bir BT ortamında güvenlik işletme uygulama noktaları, genel güvenlik ilkeleri ile güvenlik katmanlarını artırma amaçlı olarak farklı bilgisayar ağı kesimlerinde stratejik olarak konumlandırılmaktadır. Bu tip uygulamalar modern tipteki tehditleri engeller ve artık sınırlar içinde tutulamayan kurumsal ağları, şifreli veri trafiğini ve SaaS entegrasyonlarını içerecek şekilde güvenlik altına alır.

Bulut Tabanlı Merkezi Yönetim, Raporlama ve Analiz

Hibrit mesh güvenlik duvarı ortamında bulunan çok sayıdaki güvenlik cihazını tek noktadan yönetebilmek için birçok işletme bulut tabanlı (SaaS) merkezi yönetim ve orkestrasyon araçları kullanmaktadır. Bu araçlar, kurulum, yapılandırma, takip etme, denetleme, raporlama ve analiz işlemlerini basit bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olur. Tüm bilgisayar ağı güvenlik postürünüze ait tekil ve kapsamlı bir görünüm sağladığı için gerçek zamanlı olarak raporlama ve analiz yapmanıza olanak sağlar, aynı zamanda tüm sistem altyapısında oluşan güvenlik vakalarına otomatik olarak müdahale etmenizi sağlayacak modüller de içermektedir. Bu müdahalelerin içinde işletme lokasyonlarını, özel ve açık bulut varlıklarını, onaylı ve onaysız SaaS uygulamalarını, iş ortamına getirilen kişisel cihazları, misafir hizmetlerini ve uzak çalışanları güvenlik altına alma işlemleri de bulunmaktadır. Bu araçlarla işletmeler, güvenlik altyapılarını daha verimli ve kapsayıcı bir şekilde yönetebilmektedir.

Güvenlik Duvarı Özellikleri

Hibrit mesh bir güvenlik duvarı, paket filtreleme, erişim denetimi ile ön tanımlı kural ve güvenlik politikaları üzerinde temellenmiş, gelen ve giden bilgisayar ağı, kullanıcı ve uygulama trafiğini izlemenin yanında denetleme özelliklerine de sahip olmalıdır. Bu özellik yetkisiz erişim engelleme, bilinen zararlı yazılımlara karşı koruma, oltalama saldırılarını önleme ve DDOS saldırılarını durdurma işlemlerine yardımcı olur.

İleri Düzey Güvenlik Hizmetleri

Klasik güvenlik duvarı özelliklerinin yanında hibrit mesh bir güvenlik duvarı, ileri düzey güvenlik özelliklerine de sahip olabilir. Bu özelliklerin içinde derinlemesine paket denetimi (DPI), uygulama görünürlüğü ve yönetimi, ihlal önleme, antivirüs ve imza tabanlı tehdit tespiti yetenekleri bulunur. Ek olarak, SSL/TLS şifre çözme ve denetimi, sandboxing ve tehdit istihbaratı entegrasyonu özellikleri de bahsedilen özelliklerin yanında yer edinebilir. Bu tip ileri düzey yetenekler, güvenlik duvarının sıfır günü saldırıları, ileri düzey süreklilik arz eden saldırılar ve güvenlik duvarı tarafından tanınmayan hedefli saldırılar gibi sofistike tehditleri tanımlayıp etkisiz hale getirme işlevini de yerine getirmesini sağlar.

Ölçeklenebilirlik ve Esneklik

Hibrit mesh güvenlik duvarlarının bir diğer avantajı da ölçeklenebilir ve esnek olmasıdır. İşletmeler hızlı bir şekilde altyapılarını genişleterek sürekli evrimleşen güvenlik gereksinimlerine uyum sağlayabilmektedir. Bu işlem mesh mimari üzerine güvenlik cihazı ekleme veya cihaz yükseltme ile gerçekleştirilir. Kurulum modern bulut tabanlı olarak veya kullanım amaçlarına göre istemci tabanlı politika işleme noktalarından gerçekleştirilebilir. Değişen gereksinimlere göre ölçek büyütme ve küçültme işlemleri mevcut politika ve yönetim deneyiminin değiştirilmesi durumuna göre düzenlenebilir. Ayrıca hibrit mesh güvenlik duvarları Network Operations Center (NOC) ve Security Operations Center (SOC) otomasyon/kurallarını ve yönetim kurallarına erişimi destekler.

SonicWall Size Nasıl Yardımcı Olur?

SonicWall aşağıda sıralanan yeteneklerle hibrit mesh güvenlik duvarı özellikleri sunar:

Yönetim için Bütünleşik Platform ve SonicPlatform Üzerinden Orkestrasyon

SonicPlatform, tüm SonicWall ürünlerini tek bir arayüzde birleştiren inovatif siber güvenlik platformumuzdur. Bu platform, SonicWall’un kapsamlı ürün gamı için daha entegre edilebilir, etkili ve güvenli bir ekosistem edinmeniz için tasarlanmıştır. Sadece yönetim görevlerini akışkan hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda ürün ailesi içinden veyahut entegre edilen üçüncü parti ürünlerden içerik bilgisi alarak derinlemesine denetim sağlar.

SaaS Yönetimi ile Kullanım Kolaylığı ve Otomatik Kurulum

Bütünleşik platform deneyiminin yanında bulut tabanlı yönetim tüm kullanım amaçlarına yönelik tipte onlarca ve hatta yüzlerce güvenlik duvarını kullanma ve yönetmenize olanak sağlar. Otomatik kurulum, basit yapılandırma sihirbazı, entegre ve denetime hazır raporlama, merkezi olarak yönetilebilen güvenlik politikaları, güvenlik duvarı filonuzun yönetimi, özel şablonlar, otomatik güncelleme gibi özelliklerle hangi sayıda olursa olsun tüm güvenlik duvarlarınızı yönetebilirsiniz.

Esnek Kurulum Seçenekleri

SonicWall, yönetilebilir hizmet sağlayıcıları (MSP/MSSP), dağıtık işletmelere, devlet kurumları ve kobilere 30 yılı aşkın bir süredir bilgisayar ağı güvenlik çözümleri sağlamaktadır. Bu süre zarfında SonicWall olarak kullanıcılara üç milyondan fazla güvenlik duvarı temin etmiştir. Bu cihazlar içinde:

KOBİ veya işletmelerin şubelerinde kullanılabilen SOHO ve TZ serisi
Orta ölçekli işletmeler ve yerleşkelerde kullanılabilen NSa serisi
Büyük ölçekli işletmeler ve veri merkezlerine konuşlandırılabilen NSsp serisi
Hibrit ve çoklu bulut ortamlarında kullanılabilen NSv serisi güvenlik duvarları bulunmaktadır.

Kullanıcılar AWS ve Azure gibi açık bulut ortamlarında veya VMWare ESXi, Microsoft Hyper-V, Nutanix ve KVM gibi özel bulut iş yüklerini korumak için NSv güvenlik duvarlarını kurabilme esnekliğine sahiptir. En son edinimimiz olan ve kendisini Secure Service Edge (SSE) ve Zero Trust Network Access (ZTNA) konuları üzerinde temellendirmiş Banyan Security ile bulut ortamlarında sunabildiğimiz özellikler daha da ileriye taşınmıştır.

İleri Düzey Güvenlik Hizmetleri ve Küresel Tehdit İstihbaratı ile Üstün Tehdit Koruması

SonicWall’un hibrit mesh güvenlik duvarı, kablolu ve kablosuz bilgisayar ağları üzerinde derinlemesine bir güvenlik seviyesi sağlar. SonicWall ile bu güvenlik seviyesine hız ve yüksek performanstan ödün vermeden kavuşursunuz. Tüm bunlar, ileri düzey kaçınma önleyici teknolojisine sahip olan IPS yeteneklerinin yanında TLS paketi şifresi çözme ve denetleme özellikleriyle gerçekleşir. Çözümümüz ek olarak bulut sandboxing’ten aldığı güçle bilgisayar ağı tabanlı zararlı yazılım koruması da sağlar. Bu özelliklere ilaveten patentli Real-Time Deep Memory Inspection (RTDMI™), patentli merkezi yönetim paneli, düşük gecikme özelliğine sahip Reassembly-Free Deep Packet Inspection (RFDPI) motorlarını üzerinde barındırır.

Düşük Toplam Maliyet, Yatırım Koruması ve Esnek Kullanım Modeli

SonicWall, tüm güvenlik özellikleri aktifken dahi sınıfının en yüksek performansını gösterir ve ek lisansa ihtiyaç duymadan yüksek bulunurluk sağlarken maliyetlerinizi aşağıya çeker. SonicWall, aynı zamanda lisans taşıma özelliği, bulut platformlarında sağladığı kullandığın kadar öde modeli, MSP ve MSSP’ler için aylık faturalandırma seçenekleri ve en son çıkan ürünlerimiz ve bu ürünlere yönelik lisans aktarımı üzerinden müşteri sadakat programımız ile esnek kullanım seçenekleri sağlamaktadır.

Hibrit mesh bir güvenlik duvarı, bulut tabanlı platform yaklaşımını kullanarak mesh mimari üzerinde güvenlik politikası uygulama noktası oluşturarak ve ileri düzey güvenlik teknolojilerini güvenlik duvarlarının güçlü olduğu yönleri bir araya getirerek dengeli bir yaklaşım sergiler. Bu güçlü ve esnek çözüm, işletmelerin bilgisayar ağlarını geniş yelpazede bulunan siber tehditlere karşı korur, siber güvenlik yeteneklerine sahip personel eksikliğinin, tutarsız şekilde oluşturulmuş güvenlik politikalarının ve yönetim deneyiminin değişken seviyelerinin yarattığı olumsuz etkileri azaltır. Eğer hibrit mesh güvenlik duvarının sağladığı olanakları keşfetmek için SonicWall iş ortağınızla iletişime geçebilirsiniz.